summer1

Top 5 Ljetnih aktivnosti za djecu

TOP 5: LJETNE AKTIVNOSTI ZA DJECU

Nastava je gotova! Vas i vašu djecu čeka zasluženi odmor! I što sada? Ljetni praznici mogu biti zabavno razdoblje. To je idealna prilika za igru, putovanja, morske radosti i razonodu. Slobodnog vremena je ljeti mnogo više pa ste i vi i klinci opušteniji. Ipak, isto to dugo očekivano razdoblje može se lako pretvoriti u razdoblje dosade ili još gore, razdoblje borbe s djetetom ‘zalijepljenim’ za ekran televizije, računala, ipada ili nekog trećeg čuda tehnologije. Podržavamo tehnologiju, naravno, ali ne želimo da upravlja životima naše djece. Upravo zato, umjesto zadaća i testova, pred vama i vašim djetetom stoji novi izazov: kakvo kvalitetno ispuniti ovo razdoblje? Evo što predlažemo…

  1. „Isključite ih“!

Kao što smo rekli podržavamo tehnologiju. Nikako je nemojte zabraniti. Uostalom, zaslužili su… ali svakako ograničite vrijeme koje vaše dijete provodi igrajući se u imaginarnom svijetu. Umjesto stroge kazne, posegnite za kompromisom. Objasnite im da znate prednosti takve igre, pa čak i sami zaigrajte, ali objasnite im i prednosti stvarne igre i komunikacije s drugom djecom. Možda vas iznenade…

  1. Planirajte!

Predložite im da odmah na početku ljeta naprave plan svega što bi željeli napraviti, vidjeti, otkriti i upoznati. Planirajte i provodite planove u djelo zajedno. Potičite svoje dijete i pokažite interes za ono što ga zanima.

  1. Putujte!

Ne mislimo ovdje na Maldive… Isplanirajte jednostavno obiteljsko putovanje ili izlet. Obiteljska šetnja parkom, odlazak na plažu ili bicikliranje kvalitetno će ispunit vaše vrijeme i pomoći vam da pobliže upoznate svoje dijete. Ako pada kiša, posjetite muzej ili kino.

  1. Budite kreativni!

Izvucite stare društvene igre i pokažite im kako ste vi provodili ljetne praznike. Osmislite novu igru, priču ili jednostavno neke nove i neobične kolače. Od natjecanja u pantomimi i karaoka do izrađivanja nakita – mogućnosti je bezbroj.

  1. Uključite ih u organizirane aktivnosti!

Ne želite ih opteretiti školom, obvezama i učenjem. Razgovarajte s njima o njihovim interesima i istražite gdje ih možete uključiti – ljetne škole jezika, robotike, ronjenja, sportovi, kampovi itd.

Jezični centar Sintagma ovog ljeta nudi dva takva tečaja – Kreativne jezične radionice za djecu od 5 do 9 godina i Summer Vlogging Workshop za djecu od 10 do 15 godina.  Obje radionice održavat će se na engleskom jeziku. Prijave su otvorene do 24.lipnja 2018. godine. Više informacija možete dobiti na info@jcs.hr ili na našoj Facebook i internetskoj stranici.